Poslední šance! Získejte bonus 2 500 Kč ke své hypotéce.

Co to je refixace hypotéky a kdy ji využít?

Nemůžete z nějakého důvodu refinancovat? Nevadí. Pomůžeme vám refixovat hypotéku.

O refinancování hypotéky slyšel každý. Když mi končí fixace tak holt přejdu do jiné banky, která mi nabídne lepší podmínky než stávající. Vyřízení, odhad zdarma a jede se. Ovšem co když nemohu jen tak přejít a prostě z nějakého důvodu musím zůstat „doma“? Pak přichází ke slovu refixace a my si ukážeme co to vlastně je?

Končí mi fixace, ale….

Strašně rád bych refinancoval svoji hypotéku a při té příležitosti bych to s chutí natřel stávající bance. Bože, co bych za to dal?! Ale nejde to. Těch důvodů může být několik:

  • změnil jsem práci a zkušebka mi skončí po termínu
  • začal jsem podnikat a nemám jak prokázat příjem
  • jsem bez práce
  • atd.

Prostě z jakéhokoliv důvodu nemám jak prokázat příjem, což je nejčastější důvod, proč mohu na refinancování zapomenout. Banky obecně totiž refinancují, pokud mám:

  • dostatečný příjem
  • odpovídající zástavu
  • v pořádku registry 

Je poctivé říci, že u refinancování do 50 % LTV umíme zařídit refinancování hypotéky bez prokazování příjmů. Stačí doložit jen výpisy z běžného účtu.

V praxi to znamená, že pokud chcete refinancovat 2 000 000 Kč musíte mít vhodnou zástavu (byt, dům, chatu) s minimální odhadní hodnotou 4 000 000 Kč.

Dále je poctivé říci, že tohle všechno nám může být k ničemu, protože co když tuhle možnost nabízí banka, která je jedna z nejdražších? Pak musíme jít cestou refixace

Refixace hypotéka krok za krokem

Nejprve si zjistíme jaké DNO má vaše banka. Totiž, to co banky nabízí v rámci refinancování jsou většinou sazebníkové sazby. Takže ty suverénně nejvyšší. 

Díky objemům, které každý měsíc zrealizujeme máme bonusové sazby u každé banky, které mohou být až o 1 % nižší! A to je to DNO. 

Následně porovnáme vaši banku s konkurencí. Pokud najdeme nižší nabídku (a tu najdeme vždy), tak začneme jednat s bankou, aby ji dorovnala.

Dotáhneme úspěšně do konce celý proces refixace, tak abyste na další období měli ty nejlepší podmínky pro svoji hypotéku. 

Čeká vás konec fixace a tušíte, že na klasický refin to nevypadá? Proberte to s námi nezávazně.